fbpx

Officiële documenten

Op deze pagina vind je een overzicht terug van alle documentatie. Heb je andere gegevens nodig? Laat het ons weten via het contactformulier.

Proefperiode

De proeftijd heeft als doel de partijen toe te laten na te gaan of de dienstbetrekking hen past waardoor de arbeidsovereenkomst tijdens deze proeftijd sneller dan normaal beëindigd kan worden. Sinds 1 januari 2014 mogen arbeidsovereenkomsten  echter niet meer voorzien in een proefperiode omdat de nieuwe opzeggingstermijnen voldoende kort zijn en een proefperiode niet langer gerechtvaardigd is.

De proefperiode blijft wel bestaan voor arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid. Uitzendarbeid kan op verschillende manieren dus een goede oplossing bieden voor bedrijven. Lees hier over het gebruik van het instroommotief alsoof vijf tips waarmee je rekening kan houden.

De modernisering van de wetgeving op uitzendarbeid

De uitzendwetgeving was niet langer aangepast aan de moderne economische en maatschappelijke context waardoor de sociale partners van de uitzendsector in januari 2012 een akkoord gesloten hebben met betrekking tot de modernisering van deze wetgeving. In dit akkoord wordt onder meer een oplossing uitgewerkt voor enkele belangrijke knelpunten in de huidige regelgeving, namelijk het motief instroom en de opeenvolgende dagcontracten. De wettelijke aanpassingen treden in werking op 1 april 2013. In deze brochure krijg je een goed overzicht van bestaande en nieuwe mogelijkheden om beroep te doen op uitzendarbeid alsook de nieuwe verplichtingen die op een bedrijf zullen rusten.

Studentenwerk

Ben jij een student? Bekijk dan zeker de website van student@work! Op deze website kan je alle informatie terugvinden over studentenarbeid, de toegelaten 50 dagen, het loon, de overeenkomst en kinderbijslag en belastingen. Als je via A concept interim werkt, dan houden wij samen met jou bij hoeveel dagen je nog over hebt en dan geven we je informatie over hoeveel je per jaar maximaal mag verdienen.

Ombudsdienst

De Ombudsdienst is bevoegd om informatie te geven en klachten te behandelen van werknemers of kandidaten die werken voor of in contact zijn met een bedrijf dat lid is van Federgon (zoals A concept interim). Hier vind je de link naar de website.

Arbeidsreglement

Het arbeidsreglement van A concept interim is op elk moment raad te plegen via volgende link: arbeidsreglement.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden voor de levering van diensten zijn terug te vinden via volgend document: algemene voorwaarden.

Newsletter

Abonneer u om de nieuwste vacatures te ontvangen