Onze jobs altijd beschikbaar via tablet & mobiel
Vind je job. Snel, eenvoudig & start je nieuwe loopbaan.

Dienstencheques

Sinds de overheid het systeem dienstencheques geactiveerd heeft, heeft A-Concept Interim ook deze activiteit ontwikkeld binnen haar kantorennetwerk.
U kan dus ook bij uw vertrouwde A-Concept Interim terecht voor meer informatie over dienstencheques.

Alles over dienstencheques
Huishoudhulp nodig?
Werken als huishoudhulp?

Welke activiteiten kunnen uitgevoerd worden met dienstencheques?

Dienstencheques mogen uitsluitend gebruikt worden bij de gebruiker thuis voor:

  • het schoonmaken van het huis met inbegrip van de ramen
  • was en strijkwerk
  • bereiding van maaltijden
  • occasioneel klein verstelwerk.

Dienstencheques mogen buiten de woning gebruikt worden voor:

  • levering van boodschappen voor het huishouden
  • diensten verleend door een strijkcentrale met inbegrip van klein verstelwerk aan het te strijken linnen
  • voor hulp bij het vervoer van personen met beperkte mobiliteit.

Dienstencheques mogen alleen dienen voor betaling van activiteiten binnen de privé sfeer, nooit voor prestaties in de professionele omgeving. Het schoonmaken van een dokterskabinet, van een wachtzaal of van een kamer of een studio die verhuurd wordt, enz. is dus niet geoorloofd.

 

Werking

De dienstencheque bestaat in twee uitvoeringen:

  • een papieren versie
  • een elektronische versie.

De papieren dienstencheque

De particulier schrijft zich in op het dienstencheque-systeem en ontvangt bij de bevestiging een gebruikersnummer. Hiermee kan hij dienstencheques bestellen die Sodexo hem, na ontvangst van zijn betaling met de post toestuurt.

De particulier maakt een afspraak met A concept interim die een werknemer met een arbeidsovereenkomst dienstencheques ter beschikking stelt.
Zodra de werknemer klaar is met zijn werk, overhandigt de particulier één dienstencheque per gepresteerd uur aan de werknemer.

A concept interim verzamelt de dienstencheques die zijn werknemers inleveren en stuurt ze naar Sodexo om terugbetaling te krijgen.

 

De elektronische dienstencheque

De particulier schrijft zich in op het dienstencheque-systeem en ontvangt bevestiging van zijn inschrijving in het systeem dat hij gekozen heeft. Na ontvangst van zijn betaling kan hij meteen beschikken over deze elektronische dienstencheques.
De particulier maakt een afspraak met A concept interim die een werknemer met een arbeidsovereenkomst dienstencheques ter beschikking stelt.

Zodra de werknemer klaar is met zijn werk, meldt de werknemer via de telefoon van de gebruiker aan de interactieve spraakdienst van Sodexo welke prestatie hij heeft verricht en gedurende hoeveel uur. Van zodra de onderneming op het beveiligde extranet deze informatie gevalideerd heeft, kan de particulier ook zijn goedkeuring melden .

A concept interim stuurt aan Sodexo de lijst met alle prestaties waarvoor terugbetaling gevraagd wordt.

 

Veiligheid

A concept interim zorgt samen met de particulier dat de werknemer in de optimale omstandigheden en zonder gevaar zijn taak kan verrichten. Dit door voorafgaand de taken te bespreken en ter plaatse de situatie te bekijken.

De particulier zorgt ervoor dat de werknemer het juiste materiaal ter beschikking heeft en dat er aangepaste bescherming is.